Onze naam

Wij hebben de naam Black "LOTUS" genomen door de vele toepasbare betekenissen die de lotus zelf heeft.

Bloem

Gezien de bloem uit zijn eigen wortelstok lijkt te ontstaan, symboliseert hij goddelijke geboorte en zuiverheid. De lotus is in het hindoeïsme en het boeddhisme een veel gebruikt attribuut bij de afbeeldingen van goden. De plant wortelt in een moerasachtige en modderige bodem, maar de bladeren en de bloemen zien er nooit modderig uit. Hierdoor spreekt men ook van het zelfreinigende vermogen of het lotuseffect. De plant bloeit gedurende het hele jaar en breidt zich zo uit dat grote oppervlakten overgroeid kunnen worden. De bloemen kunnen aan stengels van wel 5,5 meter hangen (dit hangt af van de diepte van het water).

Zeldzaam

Deze kenmerken samengebracht met de zwarte kleur (heel zeldzaam voor een bloem) hebben ervoor gezorgd dat deze naam door ons gekozen.
De voornoemde kenmerken belichamen voor een groot deel de visie en de filosofie waarvoor wij wensen te staan.

De goddelijke geboorte en zuiverheid trachten we hierbij terug te brengen naar het ontstaan van ons eigen leven en alles wat hierin verandert. Het ontstaan van een leven is zo ingrijpend voor iedereen die met dit "wezen" of deze "persoon” in contact komt. Dit kunnen wij eveneens terugkoppelen naar de leerlingen die in onze club komen. Nieuwe leerlingen komen als zuiverheden in de groep en vanaf dit ogenblik kunnen zij verder begeleid worden tot ze een mooie bloem kunnen worden. Het zelfreinigende lotuseffect is het zichzelf in vraag durven te stellen, zowel in de positie binnen de club als in het dagelijkse leven. Zijn we goed bezig, wetende dat we als persoon en lesgever een voorbeeldfunctie hebben. Voor de mensen in de club, familieleden, kinderen en mensen waarmee wij in contact komen... De lange weg van de stengels is de levensweg die wij kunnen/moeten bewandelen in het leven. Deze weg is lang en loopt niet van een leien dakje, maar heeft hopelijk voor iedereen een heel mooi slot op het einde van de rit. De stengel hoort ook een leidraad te zijn voor de leerlingen die een weg in het leven zoeken.