Onstaan van Black Lotus


Shaolin Kempo en Chan Shaolin Si werden in Europa geïntroduceerd door Prof. Dr. phil Dr. T.C.M. Sifu Tse Dshero Khan Chen Tao Tse, die de naam Gerald Karel Meijers aannam op het moment dat hij Nederlands staatsburger werd.

Sifu Tse werd op 28 augustus 1928 in Mongolië geboren als Prins Ganjuuryn Dshero Khan. Hij leefde in zijn jeugd in verschillende kloosters in China en studeerde daar verschillende Chinese krijgskunsten. Zo leerde hij Qi Gong, traditionele Chinese heelkunde, de krijgskunst Chuan Su en de krijgskunst Wu Tang. In al deze disciplines behaalde hij meestergraden. Als adolescent werd Sifu Tse geadopteerd door de Nederlandse generaal Cornelius Meijers en vanaf dat moment leefde hij in garnizoenssteden. Op deze manier kwam hij ook in aanraking met militaire gevechtsdisciplines. In deze periode leerde hij Goju Ryu Karate, Poh Chi en Tae Kwon Do.

In de jaren '50 kwam Sifu Tse naar Nederland en richtte daar het Shaolin Kempo op. Nadien ontwikkelde hij het Chan Shaolin Si en de Dju Su.

Grandmaster Daniel Hayen

Meer willen weten over Daniel of wil je een meer gedetailleerde uitleg? Klik dan door naar de officiële site hieronder!In 1999 begon Wim de Boeck bij Black Eagle Halle. Ten gevolge van een te groot verschil in filosofie en visie verlaten Wim De Boeck en Michel Lhost in 2008 Black Eagle Halle. Wim was toen 2e Dan Kung Fu Dju Su Chan Shaolin Si en 1e Dan Shaolin Kempo. Onder impuls van enkele metgezellen richten zij Black Lotus Lennik op. Met deze club sluiten zij zich opnieuw aan bij de BKO. Michel haalde kort nadien zijn 1ste Dan Kung Fu Dju Su Chan Shaolin Si en Wim behaalde intussen een 4e Dan Shin Gi Tai Kempo. Onder leiding Daniel Hayen behaalde Wim zijn 4e Dan Kung Fu Dju Su Chan Shaolin Si.

Onder zijn leiding wordt het gedeelte Dju Su sterk uitgebreid en worden de leden aan de hand van stages van lesgevers in verschillende stijlen aangemoedigd hun gezichtsveld ruim te houden.